Rätt näring bra för hud och hälsa

Det är underskattat med vikten av ämnen som vi får in i kroppen. Finns många artiklar där ute med hur viktigt det är att få in sig en blandad kost för att täcka hela kostcirkeln. Proteiner, kolhydrater, fetter i all ära, det diskuteras väldigt mycket om dessa byggstenar men desto mindre läser eller fokuserar vi oss på vitaminer. Vitaminerna är något som vi får i oss med all form av mat. För att stärka huden och få ett vackrare och yngre utseende så bör man prioritera vissa vitaminer mer än andra. Vitaminer kan göra underverk men vill boosta sin hud till en nivå som vitaminerna inte klarar av via den naturliga vägen eller om åldern hunnit i kapp en så kan man alltid besöka skönhetssalonger, Laser & Estetik i Västerås är en klinik som är värt ett besök mer info om salongen finner ni här.

Vitamin B3 är en vitamin som verkligen gör skillnad

När det kommer till hud så är Vitamin B3 känd som en lugnande fuktbindare. Vitamin B3 är i dagsläget väldigt känt inom skönhetsvärlden, vitaminen ökar ceramidproduktionen i huden och ger den mer lyster. Den hjälper till att hålla borta ”föroreningar” i huden och därmed gör huden friskare.

Vitamin A – ett välstuderat vitamin

Vitamin A är den vitamin det finns mest forskning kring och är den vitamin som forskarna klassar som vitaminen som får huden att se yngre ut. Vitamin A är ett måste för personer som har ”skadat” huden pga för mycket solande. Enligt forskning så hjälper vitamin a till att skapa nya kapillärer i huden.

Vitamin H – Hud & Hår hjälten

Vitamin H är känt som det vitamin som skall hjälpa till att reparera skador på huden och bromsa håravfall. Många forskare menar på att ett balanserat intag av vitamin h kan bromsa håravfall.