Hitta träningsbloggar enkelt på Internet

Träningsbloggar på Internet

Det är ofta väldigt tillfredsställande att träna men ibland tryter motivationen. Då är det toppen att kunna surfa in på en peppande träningsblogg och på så sätt känna hur inspirationen rinner till igen. Likaså kan träningsbloggar vara till stor hjälp om du kört fast i din träning och behöver lite hjälp utifrån med att komma vidare för att fortsätta utvecklas. Det går givetvis att använda en sökmotor för att hitta träningsbloggar men ibland är resultatet minst sagt nedslående. Här kommer därför tips på hur du enkelt kan hitta inspirerande träningsbloggar på internet.

Börja med kändisbloggarna

I takt med att webbhotellen och bloggplattformarna har ökat så har även träningsbloggarna gjort det. Det finns en hel del guldkorn i träningsbloggarnas värld men så finns det en stor mängd som knappt är värda att titta på. Med ett billigt webbhotell kan vem som helst skapa en träningsblogg i toppklass, så länge som bloggaren själv förstår vad det är som faktiskt drar besökare till bloggen.
Med det sagt är det inte fel att börja med att läsa kändisbloggarna inom kategorin träning för de har ofta blivit populära just därför att de har något som får bloggläsarna att komma tillbaka gång på gång. Att hitta kändisbloggare är enkelt eftersom de ofta uppmärksammas i till exempel hälsotidningar och i morgonsofforna på tv. Det här betyder inte att du måste köpa tidningar eller sitta bänkad framför tv:n eftersom det vanligen går precis lika bra att läsa artiklar på hälsotidningarnas hemsidor och att streama tv-programmen.

Kika på vad favoritbloggarna gillar

Ingen man – eller kvinna – är en ö, som britterna uttrycker det. Människor behöver varandra och alla inspireras av någon. Det gäller även för de mest kända träningspersonligheterna. Med det sagt är det lätt att hitta andra inspirerande träningsbloggar genom att helt enkelt kolla upp vilka bloggar som dina favoritbloggare gillar, följer eller länkar till.

Gå med i träningsgrupper

Sociala medier och olika forum på Internet är ypperliga vägar att hitta likasinnade. Om du exempelvis är en yogi så kan du gå med i olika yoga-grupper och på samma vis kan du göra om du styrketränar, löptränar, dansar, sysslar med CrossFit och så vidare. På det här sättet kan nya världar öppna upp sig för dig som du inte hade en aning om existerade. Här delas erfarenheter, artiklar, bloggposter och mycket annat som du kan få användning av. Dessutom ger det dig möjligheten att upptäcka bloggar som du kanske aldrig hade upptäckt annars.

Våga fråga

Slutligen bör det slås ett slag för att kommunicera mera. Även om du sitter bakom en skärm så är det aldrig fel att våga fråga andra människor vilka träningsbloggar de gillar. Det kan vara en kändis i träningsvärlden likväl som en anonym person i ett träningsforum. Om du till exempel är riktigt imponerad över den disciplin som en viss person uppvisar eller det muskelbygge som en annan har lyckats med på kort tid, så gör du rätt i att fråga var de hämtar sin inspiration eller kunskap. Vilka träningsbloggar gillar de? En kort kommentar på ett inlägg är allt som behövs för att kunna hitta fler träningsbloggar men det går ofta precis lika bra att skicka iväg ett personligt mejl.